06okt

Piano Festival 2019

Het lijkt nog ver weg maar de voorbereidingen voor het 5e Piano Festival Quintus 2019 zijn achter de schermen al in volle gang. Het festival vindt plaats op 1 en 2 februari 2019. Dit jaar is het thema “Let it Bee”. De natuur, met als hoofdpersoon de bij, staat centraal. Hoe leuk het is om mee te doen vertelt pianodocent Hetty Floors hier.

Het concours op zaterdag 2 februari is een belangrijk onderdeel van het Festival. De indeling is op basis van de leeftijd van deelnemer. Het onderdeel quatre-mains als een aparte categorie bleek een succes bij de vorige edities van het Piano Festival. Dit onderdeel zal centraal staan op de vrijdagavond 1 februari 2019.

Het Festival bevat behalve het concours andere activiteiten zoals bijvoorbeeld workshops als Improvisatie, een Play-inn, (hiervoor moet je thuis een stuk instuderen) een Open podium en het samen maken van een muziekverhaal.

Repertoire en eisen
Deelnemers aan het concours kunnen zich inschrijven voor een bepaalde leeftijdscategorie en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De eisen bestaan uit het spelen van twee stukken van uiteenlopend karakter. Hiervoor kun je stukken van de repertoirelijst kiezen maar ook eigen inbreng is mogelijk. Eventueel zijn de stukken van bijgaande lijst op te vragen bij de organisatie van het Piano Festival, stuur hiervoor een berichtje naar onderstaand emailadres. Per categorie wordt een prijs uitgereikt.
Het onderdeel quatre-mains is voor alle leeftijden; hierbij kan men met twee (of meer) personen aan één piano of met twee (of meer) personen aan 2 piano’s deelnemen met een optreden van 3-6 minuten. Originaliteit en kwaliteit staan hier voorop. Stukken gerelateerd aan het thema hebben de voorkeur.

Inschrijven en kosten
Deelname aan het pianoconcours kost € 7,50. De workshops zijn gratis voor leerlingen van Quintus. Voor niet-leerlingen van Quintus zijn de kosten van deelname € 7,50. De sluitingsdatum voor inschrijving is 20 december 2018 . De kosten worden afgeschreven van uw bankrekening. Toehoorders hebben gratis toegang tot het evenement.

Download, print en stuur het inschrijfformulier online naar info@quintuskampen.nl of verstuur het per post naar Quintus, Vloeddijk 38, 8261 GC Kampen o.v.v. Pianofestival.