Lessen

 

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

Sinds 1995 hebben Cor en Katja Ploeg een uitgebreide lespraktijk in Genemuiden en Staphorst.  Zij geven zowel les aan beginners als gevorderden. Inmiddels zijn meerdere leerlingen doorgestroomd naar het Conservatorium. Er wordt les gegeven in Genemuiden en Staphorst. Leerlingen kunnen terecht voor vioolles, orgelles, pianoles en keyboardles. Ook muziektheorie en solfege is mogelijk.

In Genemuiden wordt les gegeven in de lesruimte aan de Karwij 19. Hier hebben de leerlingen de beschikking over een verschillende piano’s, namelijk een August Förster 112, een Schimmel 130 of een Yamaha C5 vleugel alsmede een orgel, een Johannus Vivaldi 25. Tevens wordt er les gegeven op het kerkorgel van de Grote Kerk te Genemuiden. In Staphorst wordt er les gegeven in de Koning Willem-Alexanderschool. Hier hebben de leerlingen de beschikking over een Yamaha piano en een Content orgel.

De lessen worden wekelijks individueel gegeven met een lesduur van 30 minuten. Uiteraard is een langere lestijd bespreekbaar.

Cursus “Miniviool”

omslag_miniviool11

Sinds een aantal jaar is er voor kleine kinderen de mogelijkheid om de cursus “Miniviool” te volgen. Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar en wordt in groepsverband gegeven. Op speelse wijze worden de kinderen vertrouwd gemaakt met muziek en notenbeeld. Na één seizoen spelen de kinderen van blad én uit het hoofd.